Skip to main content

Novanet is gespecialiseerd in de reparatie van laminaat. Laminaat is al jaren één van de meest populaire materialen voor de vloer. Laminaat heeft verschillende voordelen. Zo is het relatief goedkoop, lijkt het op echt hout, zijn er veel verschillende soorten en is het makkelijk te leggen. Doordat veel mensen, mede door deze voordelen, voor een laminaat vloer kiezen komen wij vrijwel dagelijks diverse schades aan laminaat tegen. Gelukkig kunnen wij dit in 90% van de gevallen zeer netjes herstellen.

Schade aan laminaat kan erg divers zijn. Denk dan aan bijvoorbeeld: schroeischade, krassen of deuken. Novanet kan al deze schades herstellen met onze spotrepair techniek. Hiermee herstellen wij de schade aan het laminaat plaatselijk en op locatie zonder planken te vervangen.

Spotrepair aan laminaat

Onze herstelmeesters beginnen bij een (spot)reparatie van laminaat met het vergroten van het gat. Dit doen wij zodat de vulling die hierna aangebracht wordt beter zal hechten. De volgende stap is het aanbrengen van de zelfontwikkelde vulling. Deze vulling is van minimaal dezelfde kwaliteit als de rest van het laminaat. Nadat de vulling is aangebracht schuurt onze herstelmeester deze voorzichtig vlak, zodat er geen hoogteverschil zit tussen de vulling en de rest van het laminaat.

Vullen laminaat
Schuren laminaat

Als de vulling is aangebracht en deze precies dezelfde hoogte heeft als de rest van het laminaat begint het onzichtbaar maken van de reparatie. Dit doen wij door eerst de juiste structuur in het laminaat aan te brengen. Bij houtafgewerkte laminaat vloeren betekent dit dat de houtnerven vakkundig worden doorgetrokken en nagemaakt. Wanneer de vulling de juiste structuur heeft brengen wij deze op kleur. Onze herstelmeesters zijn expert in het namaken van de juiste kleur. Dit doen zij door op locatie de verf te mengen totdat deze exact overeen komt. Als de kleur overeenkomt start onze herstelmeester met het beschilderen van de vulling, op deze manier wordt de schade onzichtbaar gemaakt.

structuur laminaat
Inkleuren laminaat

Onze herstelmeester is pas tevreden als de schade (nagenoeg) onzichtbaar is. Dit zal altijd in overleg met u zijn. Door de expertise en nauwkeurigheid van onze collega’s is er na het herstel (vrijwel) niks meer van de schade te zien, daarnaast is de reparatie van minimaal dezelfde kwaliteit als de rest van het laminaat. Wij geven ook altijd 3 jaar garantie op al onze werkzaamheden.

Schade laminaat
Nummer 11

Duurzame oplossing

Herstellen is een stuk minder belastend voor het milieu dan vervangen. Daarom is de keuze voor een reparatie van beschadigde onderdelen altijd de meest duurzame oplossing. Daarnaast zijn al onze producten FSC- gecertificeerd en zijn wij partner van stichting groen. Zo dragen wij als bedrijf bij aan een beter milieu.