Skip to main content

Novanet is een specialist op het gebied van de reparatie van kozijnen. Dagelijks zijn wij bezig met het repareren van diverse beschadigingen. Zo repareren wij onder andere loslatende folies, deuken, krassen en verkleuringen. Wij verrichten deze werkzaamheden op houten, aluminium en kunststof kozijnen. Dit doen wij in heel Nederland.

Hoe gaan wij te werk bij het repareren van kozijnen?

Allereest beoordelen wij de schade aan de hand van de foto’s die wij van u ontvangen. In 90% van de gevallen kunnen wij op basis hiervan een offerte opstellen. Wanneer wij de schade niet kunnen beoordelen aan de hand van de foto’s (als de schade bijvoorbeeld te groot of niet goed zichtbaar is) gaat onze specialist langs op locatie om de schade op te nemen.

Als u akkoord gaat met de offerte wordt er een afspraak met u ingepland. Kozijnen repareren wij altijd op locatie. Houd er wel rekening mee dat wij foliewerkzaamheden alleen kunnen verrichten bij een object temperatuur van 12 graden Celsius. Derhalve voeren wij deze werkzaamheden niet uit van oktober tot april.

Geen reparatie is hetzelfde! Zo herstellen wij zowel schades aan 15 jaar oude aluminium kozijnen die verbogen zijn door een inbraak, als aan recent geïnstalleerde kunststof kozijnen die een verkeerde kleurtint heeft gekregen. Vanzelfsprekend zijn hier compleet andere reparatietechnieken voor nodig. De uitgangspositie blijft hetzelfde: de schade (on)zichtbaar herstellen, zonder dat de kwaliteit van het kozijn minder wordt.

In het geval van een kleinere beschadiging, of wanneer het nieuw geplaatste kozijn per abuis de verkeerde kleur heeft gekregen volstaat vaak het vervangen van de folie of het overspuiten van kozijnen.

Brandschade kozijn
Kozijn

Voor het herstellen van grotere schades zoals gaten in het kozijn of sommige inbraakschades hebben onze schadeherstellers diverse reparatietechnieken. Het uitgangspunt blijft altijd hetzelfde: de schade onzichtbaar herstellen zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit en veiligheid. Wanneer de schade hersteld is heeft het kozijn altijd minimaal dezelfde kwaliteit als voor de schade.

Gat in kozijn
Gat in kozijn hersteld

Duurzame oplossing

Herstellen is een stuk minder belastend voor het milieu dan vervangen. Daarom is de keuze voor een reparatie van beschadigde onderdelen altijd de meest duurzame oplossing. Daarnaast zijn al onze producten FSC- gecertificeerd en zijn wij partner van stichting groen. Zo dragen wij als bedrijf bij aan een beter milieu.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.