Skip to main content

Een inbraak zorgt vaak voor veel schade aan een pand. Met buitensporig veel geweld probeert men zich toegang te verschaffen. Inbraakschade zal zich daarom vooral concentreren op de kozijnen, zoals (bestaande uit bijvoorbeeld) gaten, omgebogen onderdelen en gebroken scharnieren. Bij dergelijke beschadigingen aan kozijnen denken de meeste mensen al snel aan complete vervanging. U als schade expert hebt gelukkig een veel betere en duurzamere oplossing! Novanet kan namelijk 95% van de aanvragen repareren. En de overige 5% waarbij reparatie niet mogelijk is? Dan vervangt Novanet het kozijn, ongeacht het merk kozijn. Zo kunt u altijd rekenen op onze service en uw klanten op de beste schade oplossing.

SITUATIESCHETS: INBRAAKSCHADE

Gistermiddag is er ingebroken bij de familie de Wit terwijl zij een dagje op stap waren. De inbreker heeft zich toegang verschaft tot de woning door met een koevoet het aluminium raamkozijn open te breken. Niet alleen is de familie geschrokken van de inbraak, maar ze zitten nu ook met een kapot kozijn dat niet te repareren lijkt. Ze bellen de volgende dag naar de verzekering die aanraadt om eerst de eigen kozijn leverancier te benaderen.

Inbraakschade kozijn

Helaas, alles moet vervangen worden stellen ze en het originele kozijn is helaas niet meer leverbaar. Maar u als schade expert weet vrijwel zeker dat Novanet deze schade kan repareren en het kozijn kan herstellen in de originele staat. U schakelt Novanet in en wij komen direct langs bij familie de Wit voor een intake. Al snel stellen wij vast dat het kozijn in originele staat hersteld kan worden. Binnen enkele dagen is de reparatie afgehandeld en kan het dossier gesloten worden. Zo heeft uw klant minimale overlast en maximale kostenbesparing.

WELKE SCHADES AAN KOZIJNEN KUNNEN WIJ REPAREREN?

Van een 15 jaar oud kunststof kozijn met een gat of een recent geplaatst aluminium kozijn waarvan het materiaal is omgebogen tot een beschadigde houtnerf folie. Wij bieden voor alle mogelijke situaties een duurzame oplossing, ongeacht het materiaal of de ouderdom van het kozijn. Onze kozijn specialist komt op locatie met een speciaal ingerichte Novanet bus. Een mini werkplaats met al het materiaal dat hij nodig zal hebben voor de reparatie.

Afhankelijk van de grootte van de reparatie zetten wij verscheidene technieken in om de inbraakschade te herstellen. Om het brede scala aan oplossingen toe te lichten, hebben we een aantal veel voorkomende aanvragen van inbraakschade op een rijtje gezet:

1. OPTISCHE SCHADE AAN ALUMINIUM- KUNSTSTOF- EN HOUTEN KOZIJNEN

De inbreker heeft met een breekijzer een kunststof deur opengebroken waardoor er beschadigingen, bestaande uit diverse moetafdrukken of een stuk uitgebroken kunststof, zijn ontstaan. Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in verschillende reparatietechnieken waarmee het kozijn onzichtbaar gerepareerd kan worden. Lassen, verlijmen, verwarmen en als finishing touch het in de juiste kleur spuiten van het kozijn.

Ook voor beschadigingen aan kunststof kozijnen voorzien van een (houtnerf)folie hebben we een oplossing. Onze vakmensen zijn gecertificeerd om de originele folie te vervangen.

Door het boren van een gaatje in het aluminium raamstijl nét onder de raamvergrendeling heeft een inbreker zich toegang verschaft tot de woning. Vervolgens wist diegene met een stevige stalen draad de raamgrendel te bedienen en het raam te openen. Een beschadiging in een aluminium stijl voorzien van een poedercoating kan heel goed hersteld worden. De beschadigde delen worden gericht, uitgedeukt en strak gemaakt, ongeacht welke soort beschadiging er te zien is. Onze vakmensen verzorgen een afwerking met een nieuwe kwalitatief hoogwaardige laklaag in de bestaande kleur.

2. KAPOT HANG- EN SLUITWERK

Een kapot scharnier, sluitrubber of slot zijn geen enkel probleem. Wij repareren al het hang- en sluitwerk aan het kozijn. Ons uitgangspunt is altijd om het originele sluitwerk terug te kunnen plaatsen. Is het type sluitwerk echter niet te repareren of niet meer leverbaar dan hebben wij de expertise om het kozijn enigszins aan te passen en een alternatief sluitwerk toe te passen.

3. ONTZETTE DEUR- OF RAAMKOZIJN

Bij het openbreken van een kozijn komt het ook regelmatig voor dat een raam of deur ontzet raakt. Daardoor raken de stijlen enigszins verwrongen. Op locatie kunnen onze vakmensen de verwrongen delen richten om vervolgens het raam of de deur te stellen.

Is het glas ook beschadigd geraakt tijdens de inbraak? Dan schakelen wij een glasleverancier in die ervoor zorgt dat er direct nieuw glas geplaatst kan worden.

AFWERKING

Reparaties staan of vallen met de juiste afwerking. De kozijn specialisten van Novanet zijn daarom opgeleid in het zelf ‘scannen’ van de kleur van het kozijn. Zij weten exact welk kleurrecept zij nodig hebben om de originele kleur na te bootsen. Zo is het vaak niet eens nodig om het gehele kozijn te spuiten, alleen de beschadiging. We kunnen zelfs structuren in de lak aanbrengen in dezelfde laagdikte. Op deze manier behouden we de originele en unieke uitstraling van het pand.

24/7 SERVICE

In noodsituaties, zoals opengebroken deuren of ramen die direct gedicht moeten worden, verzorgen wij een 24 uurs service. Wij komen buiten de kantoortijden een tijdelijke oplossing plaatsen, zodat de overlast van de inbraak direct opgelost wordt. De volgende dag komen we langs om te inventariseren of de kozijnen te repareren zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan vervangen we het kozijn. Binnen 24 uur is het geregeld en wordt uw dossier afgehandeld.

NOVANET ACADEMY

Voor ons is geen enkele schade hetzelfde, iedere reparatie is daarom anders. Het repareren van een schade aan een kozijn is geen machinewerk en wij streven naar hoge kwaliteitseisen. Onze vakmensen worden daarom constant bijgeschoold om de nieuwste reparatietechnieken te gebruiken. Dit gebeurt in onze eigen Novanet Academy. Hier leert de schadehersteller allerlei soorten materiaal onderscheiden, technieken voor het repareren van deze materialen, maar ook wordt er gewerkt aan zijn communicatieve vaardigheden. Voor ons is schadeherstel niet alleen technisch inhoudelijk, maar ook een stuk klantbeleving. Onze missie is niet alleen de fysieke inbraakschade snel te herstellen, maar ook de herinnering aan de inbraak naar de achtergrond te doen laten verdwijnen.

Novanet Herstelmeesters
Bel 030 – 241 64 64
Mail info@novanet.nl