Skip to main content

Wanneer u woningschade heeft opgelopen, dan ervaart u hier ongemak van. Ongemak op emotioneel vlak, omdat u bijvoorbeeld net de badkamer volledig gerenoveerd heeft voordat deze schade oploopt. Maar ook ervaart u vaak ongemak op gebied van meer praktische zaken. Zo moet u bijvoorbeeld een of meerdere vrije dagen opnemen om een monteur aan huis te ontvangen, en zit u tijdelijk in de overlast die herstelwerkzaamheden met zich mee brengen.

Novanet begrijpt dat geen schade hetzelfde is en iedere situatie om een andere behandeling vraagt. Om hinder te beperken, en voor u een oplossing te vinden die het beste bij uw behoefte aansluit. Hebben wij onze dienstverlening erop gericht maatwerk oplossingen te bieden die op de specifieke klantbehoeften aan te sluiten.

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar wat betekent dat nu in de praktijk?

Aan de hand van onderstaande praktijkcase schetsen wij een voorbeeld voor hoe deze op maat gemaakte schadeafhandeling eruit kan zien.

WATERSCHADE HERSTEL MET BEHOUD VAN PARKETVLOER

Een ouder echtpaar had eerder dit jaar een lekkage in de badkamer. De lekkage was dusdanig groot dat er vocht in de muren en vloeren is getrokken. Zo is de cementdekvloer, waarop de eiken parketvloer is bevestigd, verzadigd geraakt door het water. Doordat de parketvloer direct is verlijmd op de cementdekvloer, zou de volledige vloer normaal gesproken uitgehakt moeten worden. Voor de bewoners, waarvan de echtgenoot reeds de 80 is gepasseerd, zou dit betekenen dat zij wekenlang op de cementdekvloer moeten leven.

Het echtpaar besluit dan ook tijdelijk de benedenwoning van het appartementencomplex te betrekken. Deze situatie werd door de bewoners als zeer onprettig ervaren. Zij wilde dan ook zo snel mogelijk weer terug naar hun eigen woning. In samenwerking met een netwerkpartner werd daarom naar een alternatieve oplossing gezocht.

Gelukkig was er een alternatief mogelijk. Door het boren van 14 gaten in de eiken parketvloer, werd de ondervloer voldoende belucht om het vocht te kunnen laten drogen. Door het behoud van de vloer en het uitvoeren van parket reparatie kon het echtpaar sneller weer in hun eigen woning terecht.

Nadat de vloer voldoende droog was werd de Novanet monteur ingeschakeld, in dit geval Roman. Het is onmogelijk om 14 boorgaten verdeeld over de gehele vloer voor 100 % onzichtbaar weg te werken. Wel konden wij met een lichte restzichtbaarheid de vloer herstellen. Wij vulde de gaten op met ronde houten proppen, en werkte deze vervolgens weg door middel van spotrepair. Toen Roman aankwam op de locatie bleek er een volgende uitdaging te zijn ontstaan. De geboorde proppen waren niet geschikt voor het opvullen van de gaten. Wij gingen zodoende opzoek naar een nieuwe oplossing.

ROMAN VERTELT HIEROVER HET VOLGENDE:

“In samenwerking met een collega zijn we op zoek gegaan naar planken die qua leeftijd en kleur overeenkwamen met de bestaande parketvloer. Deze planken heb ik nauwkeurig vergeleken om te zorgen dat ik het gedeelte met overeenkomende nerven kon uitzagen. Bij het uitvoeren van een vloer reparatie is niet allen het optische aspect belangrijk, maar ook zeker het technische aspect. En hier ligt dan ook altijd de uitdaging. Ik voer iedere vloer reparatie uit alsof het mijn eigen vloer is.”

In overleg met het echtpaar is het schadeherstel uitgevoerd. De klant heeft hierbij een minimale rest zichtbaarheid geaccepteerd, omdat zij het niet zagen zitten de complete vloer te moeten vervangen. Dolgelukkig waren zij dat binnen afzienbare tijd de eigen woning wederom betrokken kon worden.

SCHADEHERSTEL WONING SPECIALIST

Novanet is hét schadeherstel bedrijven voor al uw woningschades. Zo kunt u bij ons terecht voor uw keukenreparatie, kunnen wij de schade aan uw kozijn herstellen en uw sanitair reparatie uitvoeren. En ook kunt u, zoals in bovenstaand voorbeeld wordt getoond, uw houten vloer repareren.

Novanet Herstelmeesters
Bel 030 – 241 64 64
Mail info@novanet.nl

Oplossing op maat bij waterschade aan parketvloer

“Ik voer iedere vloer reparatie uit alsof het mijn eigen vloer is.”

Herstelmeester Roman
Waterschade aan parketvloer gerepareerd