Skip to main content

Buiten vallen de bladeren van de bomen. De dagen worden korter en kouder. De zomer lijkt mijlenver weg. Toch is het nog helemaal niet zo lang geleden dat we nog buiten konden barbecueën, genietend van het heerlijke warme weer. Bij Novanet blikken we terug op de zomer van 2018, de zomer waarbij geen einde aan de hitte leek te komen en menig gazon er verdord en vergeeld bij lag.

In menig achtertuin werd veelvuldig verkoeling gezocht in het zwembad. Des te vervelender was de schade aan het zwembad voor een van onze opdrachtgevers. Door het reinigen van het omliggende terras met een roterende staalborstel zijn er stukjes staal in het zwembad terecht gekomen, welke roestplekken veroorzaakten aan het polyester bad. De tuinman werd hier aansprakelijk voor gehouden en een onderzoek volgde. Geen zwembadspecialist wist hier raad mee en uiteindelijk is de vraag bij Novanet terecht gekomen. Bewapend met een duikuitrusting hebben we onder water proeven uitgevoerd en met het gewenste resultaat. Met een speciale polijsttechniek wisten wij de roestvorming te verwijderen. Echter, het gehele bad onder water polijsten was geen doen, maar het bad leegpompen was in eerste instantie ook geen optie. Door de opwaartse druk van het grondwater bestond de angst dat het zwembad omhoog zou komen.

Schadeherstel in wetsuit

Een schade die dus vraagt om een creatieve oplossing. Gelukkig draaien onze monteurs hun handen daar niet voor om. Het warme weer van de voorgaande weken had ervoor gezorgd dat het grondwaterpeil dusdanig gezakt was, dat de eigenaar het aandurfde om het zwembad leeg te pompen tot een waterniveau van circa 30 cm hoogte. Onze spotrepair-specialisten hebben de bad reparatie handmatig uitgevoerd. Ook wat betreft de werkkleding was een creatieve oplossing vereist. De standaard veiligheidsbroek en -bril werden ingeruild en gewapend met een snorkel en een wetsuit hebben onze spotrepair-specialisten de klus geklaard!

De klant is uitzinnig blij en onze monteurs zijn weer een unieke ervaring rijker. Ook dit heeft Novanet weer mooi opgelost!

Heeft u ook een uitzonderlijke schade? Neem contact op met onze klantenservice en zie welke maatwerk oplossing Novanet kan bieden om uw schade te verhelpen.

Novanet Herstelmeesters
Bel 030 – 241 64 64
Mail info@novanet.nl

Onderwaterschade herstel van een zwembad
onderwaterschade herstel van een zwembad