Skip to main content

Reparatie van kostbaar luxe bad

Repareren is vrijwel altijd voordeliger dan vervangen. Zo hebben wij in het afgelopen jaar ongeveer 7000 gedupeerden behoed voor onnodig hoge kosten. Laatst hadden wij een schademelding waar wel erg veel op het spel stond. Door een omgevallen glasplaat was een luxe bad in een grachtenpand in Amsterdam beschadigd. Dit bad is gemaakt van een in Slovenië ontwikkeld materiaal, genaamd Acryon. De nieuwprijs van dit bad is €15.000,- maar omdat bij vervanging de gehele vloer, muur en gevel gesloopt moeten worden zijn de totale kosten van vervanging begroot op maar liefst €70.000,-.

Luxe bad hersteld

Novanet was de enige partij die een herstelproef aandurfde, maar voordat de proef uitgevoerd kon worden moest er vastgesteld worden waaruit het materiaal precies bestaat en welke reparatiemiddelen hierbij passen. Om hierachter te komen brak onze herstelmeester een klein stukje van het bad af en ging hij op onderzoek uit.

Onderzoeken van het materiaal

Door het onderzoeken van het materiaal werd duidelijk dat een reparatie mogelijk was. Na dit geconstateerd te hebben startte onze specialist met het testen van het mogelijke hechtmiddel. Hij bracht het middel aan en wachtte totdat deze droog was. Toen dit het geval was zaagde hij het stuk doormidden om erachter te komen of de hechting sterk genoeg was. Dit bleek zo te zijn en we konden overgaan tot herstel.

Afgebroken stuk

Onze herstelmeester is een dag bezig geweest met het herstellen van twee schades aan het bad. Hij heeft bij beide schades het gat gedicht, de vulling gekleurd en het juiste glansniveau aangebracht. De schades aan het waardevolle bad zijn hierdoor onzichtbaar hersteld.

Schade bad
Bad hersteld

De reparatie van Novanet had meerdere voordelen voor de opdrachtgever.

  1. Kostenbesparend: De opdrachtgever heeft tienduizenden euro’s bespaard door de reparatie.
  2. Overlast besparend: Doordat er niks gesloopt hoefde te worden is er veel overlast bespaard gebleven.
  3. Duurzaamheid: De reparatie was een duurzame oplossing voor het probleem.

Vragen over de herstelmogelijkheden en/of het aanvragen van een offerte? Neem contact met ons op via info@novanet.nl of app naar +31686854864