Skip to main content

Keukendeuren/fronten verkleuren altijd in de loop van de jaren. Vaak wordt dit pas zichtbaar als een front beschadigd is en weer wordt voorzien van een nieuw folie. De kans is groot dat er dan kleurverschil zichtbaar is tussen de nieuwe en oude fronten, dit resulteert vaak in ergernis bij de gedupeerde. Gelukkig heeft Novanet hier de oplossing voor!

Herstellen van keukenfront

Wanneer wij beschadigde fronten herstellen zorgen wij ervoor dat deze altijd precies dezelfde kleur krijgt als de rest van de fronten. Wij hebben een specialist in dienst die fulltime bezig is met het reproduceren van kleuren en het spuiten van fronten. Om dit zo nauwkeurig mogelijk te laten gebeuren hebben wij speciale lampen in onze werkplaats die zich aanpassen aan het buitenlicht, hierdoor hebben wij 24 uur per dag hetzelfde daglicht binnen.

Hoe reproduceren wij kleuren?

Onze specialist begint altijd met het inscannen van de kleur. Op basis hiervan mengt hij de verf. De gemaakte verf spuit hij vervolgens op een kleurstaaltje, dit kleurstaaltje plakt hij over het monsterstuk (zie foto rechts). In 99 van de 100 keer komt de kleur niet exact overeen met het monsterstuk. Onze specialist gaat dan aan de slag om dit wel voor elkaar te krijgen.

Het namaken van kleuren vergt veel kennis en kunde. Onze specialist voegt steeds handmatig verf toe aan het mengsel. Na het toevoegen van de verf spuit hij het mengsel weer op een staaltje en plakt hij deze op het monsterstuk. Dit doet hij totdat de kleur op het staaltje exact overeen komt met de originele kleur.

Voor de kleur die we in dit voorbeeld gebruiken had onze specialist 8 aanpassingen nodig om de kleur exact hetzelfde te krijgen. Dit is relatief snel. Vooral bij donkere kleuren duurt dit vaak een stuk langer. Zo is het bij donkere kleuren niet ongewoon dat er 32 verschillende aanpassingen nodig zijn totdat de juiste kleur is bereikt. Dit kan dan tot wel 12 uur, verspreidt over meerdere dagen duren.

Overspuiten van het front

Als de kleuren exact overeen komen kan het object worden gespoten. Indien nodig wordt hierna nog de juiste glansgraad toegevoegd en/of het reliëf aangebracht. Het resultaat is op de onderstaande foto te zien.

Duurzame oplossing

Herstellen is een stuk minder belastend voor het milieu dan vervangen. Daarom is de keuze voor een reparatie van beschadigde onderdelen altijd de meest duurzame oplossing. Daarnaast zijn al onze producten FSC- gecertificeerd en zijn wij partner van stichting groen. Zo dragen wij als bedrijf bij aan een beter milieu.