Skip to main content

Novanet is marktleider op het gebied van spotrepair. Spotrepair is toepasbaar op veel verschillende materialen. Wij merken dat dit nog niet bij iedereen bekend is. Vandaar dat wij u mee willen nemen in de wereld van schadeherstel aan aanrechtbladen. Hierbij een selectie van uiteenlopende beschadigingen van aanrechtbladen die wij de afgelopen weken hersteld hebben.

Hoek afgebroken van composiet blad

Composiet aanrechtbladen zijn niet meer weg te denken uit de keuken. Composiet is erg hard en daardoor zeer hygiënisch en krasbestendig. Door de hardheid van het materiaal kan het echter wel voorkomen dat er een stuk afbreekt, zo ook in dit geval. Gelukkig kon onze herstelmeester Igor de schade netjes herstellen.

Schade hoek
Schade hoek hersteld

Schadeherstel aan HPL blad

HPL bladen heb je in veel verschillende soorten en designs. De afwerklaag is vrij te kiezen en hier zit veel onderscheid in. Zo heb je afwerkingen met o.a. een hout-, natuursteen- en betonlook. In dit geval was het een HPL blad met betonlook. Door een hete pan was er een schroeischade aan het blad ontstaan. Onze herstelmeester George heeft dit weer onzichtbaar hersteld.

Schade pan
Schade pan hersteld

Deuk in HPL blad

Dit HPL blad met een houtnerflook had schade, doordat er een snijplank op is gevallen. Ondanks dat het maar een klein deukje is moet deze wel snel hersteld worden. De kans is namelijk groot dat er anders water via de schadeplek onder het HPL verzameld, waardoor het blad gaat uitzetten. De schade is dan niet meer te herstellen.

Gat in aanrechtblad
gat aanrechtblad hersteld

Grote brandplek op HPL blad

Op het HPL aanrechtblad met houtlook is door een heet voorwerp twee blaasjes en een grote schroeiplek ontstaan. Ondanks dat de opdrachtgever dacht dat herstel geen optie was werd Novanet toch ingeschakeld. Novanet kon de schade netjes herstellen, wat tot grote tevredenheid bij zowel de klant als de opdrachtgever leidde.

Verbrande plek
verbrande plek hersteld

Keramisch blad afgebroken

Keramiek is een materiaal dat steeds meer toegepast wordt bij aanrechtbladen. Keramische bladen zijn stevig, hitte- en krasbestendig, waardoor dit materiaal zeer geschikt is. Ondanks de goede eigenschappen kan ook keramiek breken. Zo ook in dit voorbeeld. Uit de rand van het keramische blad was een stuk ter grote van een duim afgebroken. Novanet heeft het gat netjes kunnen dichten waardoor de schade onzichtbaar is.

Gat in keramiek
Gat in keramiek hersteld

Totaaloplossing

Naast de bovengenoemde materialen kan Novanet ook aanrechtbladen van hout, graniet en natuursteen repareren. Maar zelfs wanneer herstel geen optie is biedt Novanet uitkomst. Onze hersteelmeesters zijn namelijk ook opgeleid om aanrechtbladen compleet te vervangen. Bij schade aan het aanrecht loont het dus altijd om contact met Novanet op te nemen.

Vragen over de herstelmogelijkheden en/of het aanvragen van een offerte? Neem contact met ons op via info@novanet.nl of app naar +31686854864