Skip to main content

Iedere winter hebben we in Nederland te maken met enkele stormachtige dagen, maar zo heftig als de westerstorm van januari is het in jaren niet geweest. Volgens de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) heeft deze storm ons land minstens 120 miljoen gekost.

Het Verbond van Verzekeraars maakte bekend dat zij de schade voor particulieren en kleine bedrijven schatten op 90 miljoen euro. Grote bedrijven zouden zo’n 30 miljoen schade hebben.

Hier en daar had de storm complete daken van panden gerukt, maar veelal is de schade veroorzaakt door rondvliegende dakpannen en bomen die omvielen. Doordat we op 3 januari ook al te maken hadden met een zware storm is de schade relatief hoog geweest, doordat veel reparaties van de vorige storm nog niet uitgevoerd waren, zoals het herstel van losliggende dakpannen.

CLAIMS STORMSCHADE LOPEN NOG STEEDS OP

Door opengewaaide deuren en rondvliegende brokstukken ontstaat er schade in geveldelen, zoals barsten in kozijnen, deuken in (garage)deuren en waterslagen die gerepareerd dienen te worden. Dat merken we bij Novanet maar al te goed. Vorige week liep het letterlijk storm bij Novanet; er kwamen erg veel meldingen binnen als gevolg van stormschade.

WELKE INFORMATIE HEBBEN WE NODIG OM SNEL EN VAKKUNDIG EEN OORDEEL TE KUNNEN GEVEN?

  • Een duidelijke foto van de schade; waarvan er één overzichtsfoto en één detailfoto is;
  • Een omschrijving van het materiaal van het beschadigde object;
  • Indien mogelijk vernemen we ook graag de naam van de leverancier en het bouwjaar.

DE OPLOSSING VOOR STORMSCHADE

Schade hoeft niet te betekenen dat iets vervangen hoeft te worden. Vaak kan Novanet het namelijk onzichtbaar repareren. Voor de gedupeerde is dit veelal een vriendelijkere oplossing, omdat ze dan sneller geholpen worden.

Mocht de schade nu niet herstelbaar zijn, kunnen we het alsnog vervangen met een nieuw product dat identiek aan of vergelijkbaar is met het beschadigde object.

Novanet Herstelmeesters
Bel 030 – 241 64 64
Mail info@novanet.nl

Stormschade