Skip to main content

“Er dreigt mede door de vergrijzing al geruime tijd een tekort te ontstaan aan goede technische vakmensen. Het is wat dat betreft géén ‘5 voor 12’, maar ‘1 voor 12’. Want we hebben als bedrijfstak alleen bestaansrecht als we de beschikking hebben over voldoende ‘goede handjes’. Die noodklok wordt geluid door Robert de Keijzer van het gespecialiseerde schadeherstelbedrijf Novanet in de gisteren verschenen editie van Risk & Business magazine.

WIE DE GOEDE HANDJES HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST

In het interview voert hij als reden aan: “We zagen tijdig in dat er door de vergrijzing minder mensen met een technische opleiding op de arbeidsmarkt komen. Daarnaast wordt het steeds lastiger om ook techneuten uit andere bedrijfstakken te halen, zoals bijv. carrosseriespuiters, meubelherstellers en drukkerijmedewerkers. Dit zijn stuk voor stuk uitstervende beroepen.”

NOVANET ACADEMY

Daarom is Novanet gestart met een eigen academy waarin het vakmensen zelf opleidt. “Wij hebben ook in de toekomst mensen nodig die niet alleen handig, maar ook communicatief goed onderlegd zijn. Die combinatie is buitengewoon schaars. Daarom hebben wij er bewust voor gekozen om als Novanet een leerbedrijf te worden en de medewerkers zelf op te leiden tot specialist. Daartoe hebben wij de Novanet Academy opgezet en zelf een leergang ontwikkeld, waarin naast de aandacht voor het vakambachtelijke aspect van ons werk ook een sterke focus is op training van communicatieve vaardigheden.”

DANKBAAR WERK

Nu wordt de Academy uitsluitend gebruikt om onze eigen medewerkers op te leiden, maar Robert de Keijzer sluit niet uit dat deze op termijn open zullen zetten voor anderen. “Ik ben ervan overtuigd dat wij jongeren veel te bieden hebben: een mooi vak, afwisselend werk – geen dag is hetzelfde – contact met mensen en vooral ook dankbaar werk. Gedupeerden zijn in de regel buitengewoon verrast met wat wij voor hen doen.”

Het volledige interview met Robert de Keijzer vindt u hier.

 

Novanet Herstelmeesters
Bel 030 – 241 64 64
Mail info@novanet.nl

Foto Robert de Keijzer