Skip to main content

Stijging van reparatieaanvragen door wateroverlast

Vorige week woensdag (17-06-2020) had Nederland te maken met zware neerslag. De KNMI gaf code geel af voor meerdere provincies. Vooral in het zuiden en in het midden van ons land was er veel overlast. Zo viel er in Vlissingen 100 milliliter neerslag in 24 uur en zijn in Dordrecht meerdere straten ondergelopen (NOS,2020). Een logisch gevolg is het toenemende aantal keukens met waterschade.

Zo merkte Novanet de gevolgen van het noodweer ook al. Wij kregen meer reparatieaanvragen met betrekking tot waterschade aan keukens binnen dan normaal. De wateroverlast wordt veroorzaakt doordat het riool het grote aanbod regenwater niet tijdig kan verwerken, waardoor er een enorme druk ontstaat. Het water zoekt een weg omhoog en komt via toiletafvoeren en keukenafvoeren met veel geweld vrij. Bij een keuken kan dit vervelende gevolgen hebben. Wanneer de spoelbak overstroomt kan het water in de spoelkast terecht komen. Dit resulteert in uitgezette spoelkasten, plinten en soms zelfs keukenkastdeurtjes.

Vaak zijn keukenonderdelen niet meer leverbaar en adviseert de leverancier om de gehele keuken te vervangen. Probeer dit te voorkomen en schakel ons vroegtijdig in!

95% van alle keukens kunnen wij herstellen.

Dagelijks maken wij tientallen keukenkasten op maat, repareren wij deurtjes en is onze spuiterij fulltime productief met het maken van kleuren en het spuiten van objecten.

Heeft u vragen over de herstelmogelijkheden en/of het aanvragen van een offerte? Neem contact met ons op via info@novanet.nl of app naar+31686854864. Voor meer informatie over het herstel van (water)schade kunt u op de knop hieronder klikken.

Meer informatie
Keukenkast met waterschade
Nagemaakte keukenkast na schade